inema dünyayı değiştirdi. Teknoloji izin verir vermez film yapım sanatı, önceki yüzyılların sanat biçimlerinden çok daha farklı bir yol izledi. İnsanın çevresindeki dünyayı, duyguları, deneyimleri ve gündelik yaşam hikâyelerini kaydetme arzusu, nefes almak kadar doğal bir hale geldi. Sinema, farklı zaman ve mekânlarda, ayrıca toplumsal ve kültürel koşulların etkisi altında çeşitlilik kazandı. İlk filmlerin arkasındaki itici güç neydi? Sinemasal yapıtların sosyolojik anlamda oynadıkları rol nelerdir? Neden belli filmler ‘klasik’ haline gelir? Bir aktörü, yönetmeni veya yazarı bir sinema ikonu haline getiren şey nedir?
Sinemanın Tüm Öyküsü; önemli tarihsel dönemleri, janrları ve uluslararası çaptaki sinema yapıtlarını sosyal ve kültürel gelişmeler bağlamında ele alarak yakından inceliyor. Kronolojik olarak düzenlenmiş kitap, görüntü yansıtma etkinliklerinin ilk günlerinden günümüzün yüksek teknolojisine ve çoklu ekranlarına dek, sinemasal evriminin izlerini sürüyor. Görsellerle desteklenmiş derinlikli metinler, ilk sessiz filmlerden gişe bombası filmlere ve 21. yüzyılın CGI (görsel efekt) destekli sarsıcı işlerine kadar sinemanın tüm janrlarını açıklıyor. Ayrıntılandırılmış zaman çizelgeleri metne eşlik ediyor ve sinema tarihini aydınlatıyor.
Bu çalışmada, her janrın veya zaman diliminin tanımlayıcı karakteristiklerini örnekleyen önemli çalışmalar, detaylı bir biçimde analiz edilmiştir. Bu kitap, kamera ve aydınlatmadan rol yapma tekniklerine, animasyonlardan filmlerinin toplumsal ve kültürel etkisine kadar pek çok şeyi açıklamakta ve en ünlü filmlerin anlamlarına ilişkin yorumlarda bulunmanızı kolaylaştırmaktadır.
İlk fotoğraf çekildiğinden beri insanlar yaratıcı dürtülerini kaydetme zorunluluğu hissetmeye başlamıştır. Günümüzde yaşamlarımızı filme çekme ve hayal gücümüzü hayata geçirme faaliyetleri nasıl yaşadığımızı ve kim olduğumuzu bize bildirmeye devam ediyor. Eğer sinemayı seviyorsanız ve onun hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Sinemanın Tüm Öyküsü’nden başka bir yere bakmanıza gerek yok.